Hur man får ut det mesta av en regnig strandsemester

Vi har alla varit där: Vi öppnar våra hotellrumsgardiner och förväntar oss klar himmel över blått vatten, bara för att mötas av skyfall.

Även om du planerar din strandsemester runt den våta och torra årstiden, finns det alltid en risk för regn. Om en solig tillflyktsort vid havet är din räddare från en kylig vinter eller helt enkelt en tid för att få lite lugn och ro i en pittoresk miljö, kan det vara en rejäl dämpning att få regn på din solstol vid stranden.

Men innan du kastar in den våta handduken och låter dåligt väder förstöra din semester, läs vidare för våra tips om hur du får ut det mesta av en regnig strandresa.

Ha en spadag

Om du inte kan koppla av på stranden finns det ingen bättre plats än ett spa. Efter en timme (eller flera) av djupvävnadsmassage, aromaterapibehandlingar, kaffeskrubb och pedikyr kommer du att glömma regnet och vara tillbaka i lycksalighetsläge. Om regnet inte är för högt och vinden är minimal, använd det till din fördel som behagligt bakgrundsljud och boka en behandling på ett täckt utomhusområde med havsutsikt.

Utforska de främsta attraktionerna i området

Även om en ort är känd för sina sandsträckor, har den förmodligen några toppattraktioner som kan avnjutas inomhus. Museer är de mest uppenbara, men det finns också akvarier och gemensamma lekstugor som är idealiska för regniga och kalla dagar. Till exempel är flera museer i San Diegos Balboa Park, Waikiki Aquarium på Hawaii och Theatro Municipal i Rio de Janeiro alla populära platser att tillbringa en dag borta från stranden.

Se en film

Även om de kanske saknar den historiska, kulturella eller konstnärliga betydelsen av ovanstående attraktioner, är biografer det beprövade sättet att tillbringa en regnig dag. Oavsett om du ser den senaste storfilmen, indiefilmen eller dokumentären får du cirka två timmars nederbördsfri underhållning. Chansen är stor att det finns en film ute som du är intresserad av att se, och nu kommer du inte att må dåligt av att spendera semester med det. Bonuspoäng om du kan hitta en konstnärlig biograf eller en gammaldags teater som är lite mer intressant än ditt kvarters besök. Dessutom har flera hotell gratis filmvisningar för dagar som dessa, så kolla med receptionen.

Ta en självguidad mattur

Att grilla varmkorv på stranden eller äta på en terrass vid havet är uteslutet, men matälskare kan kurera en hel dag med vin och middag på områdets läckraste matställen. Om staden är känd för vissa specialiteter - som kubanska smörgåsar i Miami, hummerrullar i Hamptons och grillad bläckfisk på Santorini - gör det till en prioritet att prova lokala rätter. Yelp och TripAdvisor är bra resurser för att hitta fanfavoriter, eller fråga personalen och andra lokalbefolkningen om kända platser. För de som hellre överlåter arbetet till proffsen, se om några företag i området har matturer som kan bokas i farten.

Spela spel

Oavsett om du är ett sällskap på en eller 20 personer är kort och brädspel roliga och billiga sätt att hålla sig sysselsatta medan vädret är obehagligt. En kortlek tar inte upp mycket utrymme i din resväska, och flera spel har telefonappar istället för den traditionella lådan. Andra, som bildbok och charader, kräver bara papper och penna. Ännu bättre, många resorter har specifika spelrum med biljardbord, loungeområden med schack och dam och till och med maskiner i arkadstil.

Omfamna regnet

Detta gäller inte om det åska, blixtar eller översvämningsvatten, men om nederbörden är mild, omfamna det. Du har inget emot att bli blöt om du redan leker i poolen eller blötlägger dig i en badtunna. Eller, eftersom de flesta resenärer söker skydd inomhus, kan du ta en promenad längs den publikfria stranden. Om det finns vandringsleder i området som är genomförbara i lätt regn, gå dit. Träd ovanför kommer att skydda dig från några av dropparna, och bäckar eller vattenfall längs vägen kan vara mer fascinerande tack vare tillsatt vatten. Kom ihåg att att sjunga och dansa i regnet är säkra sätt att fortsätta le i mindre än perfekt väder. Dessutom kan du bli belönad med en episk regnbåge.

12 Jun 2023