Bloggomslag

Sveriges webbplatser dåligt anpassade efter besökares behov

Skriven den 2 juni, 2015 - 2 minuters läsning

En undersökning utförd utav Web Service Award AB angående besökares intryck och webbplatsansvarigas kunskap om innehållet på deras sidor under 2015 berättar om förvånande siffror.

 

Så många som 46 procent av de tillfrågade webplatsansvariga säger att det inte finns något klart definierat syfte med webbplatsens undersidor samtidigt som endast 22 procent tar hjälp utav besökarna för kvalitetssäkring av innehållet. Detta kan undermindera webbplatsens syfte att förmedla företagens budskap och själva sidans mål med enkel navigation och relaterat innehåll för sidans målgrupp.

 

Hela 37 procent uppger dessutom att de inte vet vilka målgrupper deras webbplats riktar sig till.

 

Många använder verktyget Google Analytics för att kunna ta fram statistik angående sina besökare men för att få ut den information man behöver av verktyget kan det behövas en utbildning då endast 30 procent av de tillfrågade svarar att det har goda kunskaper om Google Analytics. Enligt undersökningen är det dock bara 48 procent som har genomgått en utbildning.

 

Som tur är finns det också goda nyheter att rapportera. I Sverige har så många som 92 procent av företagen planerat en förändring av dess hemsida samt att hela 57 procent svarar att deras hemsida är responsiv. 58 procent svarar också att deras hemsida ökar i storlek vilket är positiva siffror även om rapporten förra året visade att 61 procent av företagen såg en ökning.

 

Är ni ett av företagen som har en dåligt anpassad webbplats? Kontakta oss, så hjälper vi er!

 

“Web Service Awards trendrapporten om svenska webbplatser har genomförts sedan år 2006. Årets undersökning besvarades av 548 webbplatsansvariga på företag, statliga verk, kommuner, landsting och organisationer.” Rapporten finns att beställa kostnadsfritt på http://www.webserviceaward.com/nedladdningar/

Twitter Facebook
rnds.se/blogg/sveriges-webbplatser-daligt-anpassade-efter-besokares-behov/
author Skriven av

Markus Aurelius

Praktikant

Rainy Days