Bloggomslag

Lär känna vår praktikant

Skriven den 28 april, 2015 - 2 minuters läsning

Till vardags samlar han kunskap på Tekniska Högskolan i Jönköping, där han studerar till IT-ingenjör med inriktning Datateknik och programmering för Mobila enheter, vår praktikant Markus Aurelius som hittat från Täby i Stockholm till Nässjö för att lära sig mer om webbutveckling. Under sju veckors tid skall han sitta hos oss och arbeta med de senaste teknikerna. Vi tänkte att det var dags för en liten presentation, så, här har ni han!

 

Hallå där Markus, berätta lite kort om dig själv!

 

Tjena, Markus Aurelius heter jag, född 1991 i Täby, Stockholm. Studerar på JTH. För tillfället praktikant hos Rainy Days Webbyrå i Nässjö.

 

Vad hoppas du få ut av denna praktikperioden?

 

Från denna praktik önskar jag lära mig processen för att presentera hemsida för kund, skapa hemsida mha HTML5 samt CSS och sedan använda strukturen i HTML-koden i WordPress och på så sätt ta fram en mall för en hemsida som då blir skräddarsydd för kund. Jag läser vid Jönköpings Tekniska Högskola med inriktning Datateknik och programmering för Mobila enheter. Denna utbildning fokuserar för det mesta på desktop applikationer samt applikationer för mobiler. En stor anledning varför jag valde Rainy Days är att jag önskar lära mig koda för webben.

 

Du har valt att nyttja ett telefonabonnemang utan surf, ett ganska intressant val för en blivande dataingenjör, berätta mer om det beslutet

Som student vid Jönköpings Tekniska Högskola har jag närvarat vid många gästföreläsningar. Det handlar oftast om programmering, struktur vid utveckling, vikten av dokumentation för programmens livscykel. På senare tid har trenden gått mer och mer mot IT-säkerhet. Någon som ni läsare också kan relatera till är de otaliga artiklarna om hur NSA (National Security Agency) kartlägger personer över hela världen, genomför attacker och dataintrång. PGA detta tog jag beslutet för 6 år sedan när jag köpte mitt abonnemang hos Glocalnet att inte köpa till surf för det var jättedyrt på den tiden.

 

Twitter Facebook
rnds.se/blogg/lar-kanna-var-praktikant/
author Skriven av

Kalle Nilsson

Webbutvecklare

Rainy Days